Programul Romania-Moldova: sesiuni de informare si instruire in perioada martie-aprilie

Joi, 1 Martie 2018

Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice, în calitate de Autoritate de management pentru Programul Opera╚Ťional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, împreun─â cu reprezentan╚Ťii Secretariatului Tehnic Comun din Ia╚Öi, a organizat miercuri, 28 februarie a.c., la Chi╚Öin─âu, o sesiune de informare dedicat─â poten╚Ťialilor beneficiari de finan╚Ťare.

Aproximativ 150 de reprezentan╚Ťi ai autorit─â╚Ťilor publice ╚Öi ai ONG-urilor din regiunea Chi╚Öin─âu au participat la evenimentul de informare organizat la Chi╚Öin─âu.

Participan╚Ťii au primit informa╚Ťii detaliate despre tipurile de activit─â╚Ťi pentru care pot beneficia de finan╚Ťare prin program, despre modalitatea de a completa o cerere de finan╚Ťare ╚Öi despre categoriile de beneficiari eligibili. Reprezentan╚Ťii Autorit─â╚Ťii de Management ╚Öi ai Secretariatului Tehnic Comun au atras aten╚Ťia asupra celor mai importante aspecte privind modalitatea de completare a aplica╚Ťiilor ╚Öi asupra no╚Ťiunilor sensibile în etapa de evaluare a proiectelor.

Sesiunea de informare face parte dintr-o serie de ╚Öapte evenimente de informare organizate de reprezentan╚Ťii Autorit─â╚Ťii de Management ╚Öi ai Secretariatului Tehnic Comun, care au drept scop prezentarea oportunit─â╚Ťilor de finan╚Ťare prin programul de cooperare transfrontalier─â men╚Ťionat. Acestea vor fi urmate de opt sesiuni de instruire, organizate în perioada martie-aprilie 2018, în România ╚Öi în Republica Moldova, cu caracter tehnic, pentru a prezenta concret modul de completare a unei aplica╚Ťii, func╚Ťionarea sistemului electronic de înregistrare a aplica╚Ťiilor ╚Öi etapele parcurse de o solicitare de finan╚Ťare pân─â la momentul semn─ârii contractului.

În contextul evenimentelor legate de lansarea apelurilor de proiecte, pe 14 martie 2018, la Chi╚Öin─âu, va avea loc Forumul de parteneriat organizat în cadrul Programului Opera╚Ťional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. Evenimentul este adresat poten╚Ťialilor beneficiari din Republica Moldova ╚Öi din România ╚Öi faciliteaz─â realizarea de parteneriate eligibile pentru a depune proiecte în cadrul programului opera╚Ťional.

Toate informa╚Ťiile privind Programul Opera╚Ťional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, apelurile de proiecte lansate ╚Öi informa╚Ťiile utile celor interesa╚Ťi de finan╚Ťare pot fi consultate pe web site-ul dedicat programului, www.ro-md.ro-ua-md.net.

Programul Opera╚Ťional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 este finan╚Ťat de Uniunea European─â prin intermediul Instrumentului European de Vecin─âtate ╚Öi se adreseaz─â zonei aflate la frontiera dintre România ┼či Republica Moldova. Alocarea financiar─â a Uniunii este de 81 milioane de euro.