PNDL: noi investitii in infrastructura rutiera

Miercuri, 17 Octombrie 2018

Dou─â noi obiective de investi┼úii, finan┼úate prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (PNDL), au fost recep┼úionate ast─âzi, 17 octombrie, în jude┼úele Maramure┼č ┼či C─âl─âra┼či.

Este vorba de reabilitarea ┼či modernizarea drumului comunal 90A B─âi┼úa de sub Codru-B─âse┼čti (jud. Maramure┼č) ┼či a str─âzilor din satul Doroban╚Ťu (jud. C─âl─âra╚Öi).

Proiectul din Maramure┼č a fost finalizat prin etapa I a PNDL ┼či a avut o valoare total─â de peste 4,5 milioane de lei, iar cel din C─âl─âra┼či a beneficiat de finan┼úare prin PNDL etapa a-II-a, valoarea fiind de 5,6 milioane de lei.

Lucr─ârile au vizat reabilitarea p─âr╚Ťii carosabile, a trotuarelor ╚Öi a acceselor la propriet─â╚Ťi, pentru a spori siguran┼úa în trafic, a facilita accesul locuitorilor ┼či turi┼čtilor ┼či a reduce timpul de deplasare.

* * *

PNDL este un program de finan╚Ťare multianual, coordonat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice, ce are ca obiectiv general echiparea unit─â┼úilor administrativ-teritoriale cu toate dot─ârile tehnico-edilitare, de infrastructur─â educa┼úional─â, de s─ân─âtate ┼či de mediu, sportiv─â, social-cultural─â ┼či turistic─â, administrativ─â ┼či de acces la c─âile de comunica┼úie în vederea asigur─ârii unui climat investi╚Ťional atractiv pentru localit─â╚Ťile României.

Pot beneficia de finan╚Ťare, în cadrul PNDL, unit─â┼úile administrativ-teritoriale reprezentate de autorit─â┼úile administra┼úiei publice locale, respectiv comunele, municipiile ┼či ora┼čele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, jude┼úele, precum ┼či unit─â┼úile administrativ-teritoriale membre ale asocia┼úiilor de dezvoltare intercomunitar─â, constituite în condi┼úiile legii, pentru investi┼úiile realizate prin asocia┼úiile de dezvoltare intercomunitar─â.