Peste 170 de milioane de lei pentru infrastructura rutiera si educationala din Bacau

Joi, 23 Noiembrie 2017

Adrian Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra┼úiei Publice ┼či Fondurilor Europene (MDRAPFE), a semnat ast─âzi, 23 noiembrie, la Bac─âu, 6 contracte de finan┼úare prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (PNDL), gestionat de MDRAPFE.

Contractele au o valoare total─â de peste 170 de milioane de lei ┼či vizeaz─â modernizarea a 94 km de drumuri jude┼úene, precum ┼či repara┼úii capitale la cl─âdirea Centrului ┼×colar - C11 din Bac─âu.

„Contractele pe care le semn─âm ast─âzi sunt extrem de importante pentru jude┼úul Bac─âu ┼či pentru jude┼úele limitrofe nu doar ca valoare, ci ┼či ca importan┼ú─â. Avem nevoie de o infrastructur─â de transport modern─â, sigur─â ┼či adaptat─â nevoilor cet─â┼úenilor. De asemenea, educa┼úia reprezint─â o prioritate a Guvernului, iar proiectul pentru reabilitarea Centrului ┼×colar din municipiu este unul a┼čteptat de c─âtre beneficiari pentru c─â nu putem asigura un înv─â┼ú─âmânt de calitate f─âr─â cl─âdiri sigure ┼či ┼čcoli echipate corespunz─âtor”, a precizat secretarul de stat Adrian Gâdea.

În jude┼úul Bac─âu, prin etapa a II-a din PNDL, sunt alocate peste 800 de milioane de lei în vederea reabilit─ârii ┼či moderniz─ârii a 172 de obiective de investi┼úii. Pân─â în prezent, din cele 42 de contracte de finan┼úare aprobate, au fost semnate 25.

* * *

PNDL este un program de finan╚Ťare multianual, ce are ca obiectiv general echiparea unit─â┼úilor administrativ-teritoriale cu toate dot─ârile tehnico-edilitare, de infrastructur─â educa┼úional─â, de s─ân─âtate ┼či de mediu, sportiv─â, social-cultural─â ┼či turistic─â, administrativ─â ┼či de acces la c─âile de comunica┼úie în vederea asigur─ârii unui climat investi╚Ťional atractiv pentru localit─â╚Ťile României.

Pot beneficia de finan╚Ťare, în cadrul PNDL, unit─â┼úile administrativ-teritoriale reprezentate de autorit─â┼úile administra┼úiei publice locale, respectiv comunele, municipiile ┼či ora┼čele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, jude┼úele, precum ┼či unit─â┼úile administrativ-teritoriale membre ale asocia┼úiilor de dezvoltare intercomunitar─â, constituite în condi┼úiile legii, pentru investi┼úiile realizate prin asocia┼úiile de dezvoltare intercomunitar─â.