Ministrul delegat pentru fonduri europene a demisionat

Vineri, 19 Ianuarie 2018

Marius Nica a decis s─â-╚Öi înainteze demisia din func╚Ťia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, dup─â trei luni de mandat, în care MDRAPFE a semnat contracte de finan╚Ťare în valoare total─â de peste 4 miliarde euro. În plus, în aceast─â perioad─â au fost lansate apeluri de proiecte în valoare de 2,3 mld. euro (bani europeni) ╚Öi au fost programate pentru lansare în urm─âtoarele trei luni alte apeluri în valoare de 2,4 mld. euro fonduri europene.

"Mul╚Ťumesc mini╚Ötrilor din Guvernul României ╚Öi reprezentan╚Ťilor Comisiei Europene pentru buna conlucrare, colegilor din minister ╚Öi colaboratorilor, al─âturi de care am facut echip─â, reu╚Öind astfel s─â ob╚Ťinem pentru România rezultate benefice pe termen lung. Urez succes în implementare beneficiarilor de fonduri europene ╚Öi încurajez organiza╚Ťiile s─â apeleze la acest tip de finan╚Ť─âri. Provoc─ârile anului 2018, pe care sunt convins ca succesorul meu le va trata cu responsabilitate, sunt legate de: evitarea pierderii banilor europeni în Programul Operational Regional (unde au fost identificate proiecte alternative derulate de beneficiari pe buget de stat sau împrumuturi), simplificarea MySMIS2014, rezolvarea problemelor salariale pentru beneficiari", a declarat ministrul Nica.

Decizia demisiei a fost luat─â având în vedere contextul actual ╚Öi va fi efectiv─â începând cu data de 22 ianuarie, pentru a nu perturba obliga╚Ťiile oficiale implicate de vizita în România, s─âpt─âmâna aceasta, a unei delega╚Ťii a Comisiei Europene.