Investitie MDRAP, la Targu Secuiesc

Sambata, 3 Martie 2018

I Galerie foto I

Viceprim-ministrul Paul St─ânescu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice, a participat ast─âzi, 3 martie, la inaugurarea patinoarului acoperit de la Târgu Secuiesc. Acesta este cel de-al treilea patinoar realizat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice, prin Compania Na┼úional─â de Investi┼úii - CNI (al─âturi de patinoarul olimpic de la Bra┼čov, finalizat în anul 2010, ┼či de patinoarul de la Carta, jud. Harghita, finalizat în 2011).

M─â bucur s─â v─âd c─â, în ultimii ani, autorit─â┼úile locale sunt preocupate tot mai mult de dezvoltarea comunit─â┼úilor pe care le conduc, implicându-se activ în realizarea de investi┼úii utile pentru cet─â┼úeni, în crearea de noi locuri de munc─â, dar ┼či în atragerea turi┼čtilor ┼či a investitorilor. De asemenea, m─â bucur c─â ministerul pe care-l conduc, ca institu┼úie responsabil─â cu domeniul dezvolt─ârii, a contribuit la realizarea unor importante obiective de investi┼úii, cum este ┼či acest patinoar artificial, care va func┼úiona tot timpul anului. De aceast─â investi┼úie vor beneficia multe genera╚Ťii de acum înainte pentru c─â, de fapt, este o investi╚Ťie în oameni – în oameni mai s─ân─âto╚Öi, mai activi ╚Öi mai relaxa╚Ťi”, a afirmat viceprim-ministrul Paul St─ânescu.

Valoarea total─â a patinoarului este de 24.888.094,970 lei, cea mai mare parte a finan╚Ť─ârii fiind asigurat─â prin CNI, care a ╚Öi gestionat derularea proiectului.

Întrucât, ini┼úial, patinoarul nu dispunea de acoperi╚Ö, antrenamentele ╚Öi competi╚Ťiile se puteau desf─â╚Öura doar în sezonul rece, în condi╚Ťii improprii. Din acest motiv a fost nevoie de realizarea integral─â a acoperi╚Öului, de execu╚Ťia re╚Ťelei de instala╚Ťii (electrice, de înc─âlzire, de ventilare ┼či climatizare), de lucr─âri la nivelul structurii de rezisten╚Ť─â a patinoarului, de lucr─âri de compartimentare, de finisaj, precum ╚Öi de asigurarea dot─ârilor specifice ╚Öi amenajarea spa╚Ťiilor exterioare.

De asemenea, prin interven╚Ťia CNI, au fost amenajate accese speciale pentru persoanele cu dizabilit─â╚Ťi ╚Öi s-au asigurat dot─âri sanitare conforme cu normativele în vigoare. În plus, în prezent, patinoarul dispune ┼či de amenaj─âri exterioare (alei pietonale de acces ╚Öi evacuare public, locuri de parcare, spa╚Ťii verzi).

Suprafa╚Ťa de joc respect─â standardele (având o dimensiune de 30mx60m), iar tribunele pot g─âzdui aproximativ 500 de spectatori.

Astfel, au fost create condi╚Ťiile optime în vederea sus╚Ťinerii evolu╚Ťiei cluburilor sportive din zon─â (desf─â╚Öurarea de antrenamente pentru sportivi, precum ╚Öi posibilitatea de a sus╚Ťine meciuri de hochei sau competi╚Ťii de patinaj artistic). Mai mult decât atât, definitivarea lucr─ârilor ofer─â deopotriv─â o alternativ─â de petrecere a timpului liber pentru localnici, îndeplinind dorin╚Ťa acestora, de altfel exprimat─â prin multiple solicit─âri, de a dispune de un patinoar artificial modern pentru a putea practica activit─â╚Ťi sportive, într-un mediu organizat”, a men┼úionat ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice.