Intrevederea viceprim-ministrului Sevil Shhaideh cu delegatia Provinciei Zhejiang (China)

Joi, 13 Iulie 2017

I Galerie foto I

Doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, a primit astăzi, 13 iulie a.c., delegaţia din Republica Populară Chineză condusă de domnul Yuan Jiajun, guvernator în exerciţiu al Provinciei Zhejiang.

Cei doi înalți oficiali au apreciat întâlnirea ca fiind o bună oportunitate de a intensifica relațiile de cooperare dintre Provinciei Zhejiang și România. România a participat la expoziția anuală pentru comerț și investiții găzduită de orașul Ningbo, oraș înfrățit cu orașul românesc Cluj-Napoca.

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh i-a asigurat de tot sprijinul și întreaga deschidere în viitor și susținut importanța promovării dezvoltării regionale și consolidarea cooperării bilaterale. Reprezentanții ministerului au detaliat câteva dintre posibilele domenii de colaborare și au asigurat partea chineză de întreaga disponibilitate pentru a continua discuțiile la nivel tehnic pentru a aprofunda posibile proiecte comune.

Delegația chineză a făcut o prezentare succintă a modelului de dezvoltare din zonă și a apreciat ca domenii de interes pentru o viitoare dezvoltare logistica, transportul maritim și aerian, comerțul electronic.În afara colaborării în diverse domenii industriale și comerciale, partea chineză s-a arătat interesată să dezvolte relații de prietenie, relații economice și culturale.

Ambele părți consideră deosebit de importantă menținerea unui dialog la nivelul autorităților naționale, regionale și locale care răspund în mod direct de implementarea de proiecte în domenii prioritare pentru cetățeni, cum ar fi sănătatea, educația, formarea, cultura, antreprenoriat, piața muncii, infrastructura etc.