Intalnirea ministrului delegat Rovana Plumb cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, CNAIR si CFR pentru urgentarea lucrarilor din fonduri europene pe infrastructura de transport

Joi, 24 August 2017

Ministrul delegat Rovana Plumb a avut o întâlnire cu principalii beneficiari din sectorul de transporturi, care se reg─âsesc în portofoliul de proiecte finan╚Ťate prin Programul Opera╚Ťional Infrastructur─â Mare (POIM).

Scopul dialogului a fost identificarea solu╚Ťiilor pentru accelerarea ritmului lucr─ârilor ╚Öi al decont─ârii facturilor pe proiectele finan╚Ťate din POIM, în scopul cre╚Öterii gradului de absorb╚Ťie.

"Un demers necesar pentru deblocarea mecanismului de atragere a fondurilor europene este acela de a discuta punctual stadiul fiec─ârui proiect în parte ╚Öi de a dispune m─âsuri specifice de la caz la caz, fiindc─â trebuie accelerat ritmului lucr─ârilor. Trebuie s─â în╚Ťelegem cu to╚Ťii c─â România are nevoie s─â absoarb─â bani europeni în zona de infrastructur─â, fie c─â vorbim de cea rutier─â, feroviar─â, naval─â sau aeroportuar─â", a ar─âtat în cadrul întâlnirii doamna Rovana Plumb.

Ministrul a solicitat CFR, în mod expres, finalizarea urgent─â a cererii de finan╚Ťare pentru proiectul de reabilitare a liniei de cale ferat─â ruta Radna – Garasada - Simeria km 641, pentru a putea semna contractul de finan╚Ťare cât mai curând posibil.

Delega╚Ťia Ministerului Transporturilor a fost condus─â de doamna secretar de stat Maria Magdalena Grigore, înso╚Ťit─â de directorul general al Organismului Intermediar de Transporturi, doamna Carmen Moraru. Din partea Companiei Na╚Ťionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a participat directorul general, domnul ╚śtefan Ioni┼ú─â. Din partea CFR, au fost prezente doamnele Luca Irime┼či ┼či Monica Mih─âileanu, directori în institu╚Ťi.

Despre POIM:

Programul Opera╚Ťional Infrastructur─â Mare este cel mai mare program opera╚Ťional din România ╚Öi al doilea, ca m─ârime, din Uniunea European─â. POIM 2014-2020 este un program important prin valoarea aloc─ârii nerambursabile (peste 9,4 miliarde euro) ╚Öi, mai mult, un program strategic pentru ╚Ťara noastr─â, având în vedere faptul c─â asigur─â finan╚Ťarea principalelor priorit─â╚Ťi de dezvoltare ale ╚Ť─ârii, în acord cu angajamentele asumate în Acordul de Parteneriat ╚Öi cu obiectivele Strategiei Europa 2020.