Drumuri modernizate prin PNDL de peste 144 milioane lei in Timis

Miercuri, 6 Decembrie 2017

I Galerie foto I

Viceprim-ministrul Paul St─ânescu, ministrul dezvolt─ârii regionale, administra┼úiei publice ┼či fondurilor europene, a semnat miercuri, 6 decembrie, la Timi╚Öoara, 10 contracte de finan┼úare pentru proiecte derulate prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (PNDL).

„M─â bucur c─â investi╚Ťiile publice din jude╚Ťul Timi╚Ö avanseaz─â, am semnat ast─âzi contracte de finan╚Ťare cu o valoare important─â: peste 144 de milioane de lei aloca╚Ťi de la bugetul de stat, prin Programul Na╚Ťional de Dezvoltare Local─â, pentru refacerea infrastructurii rutiere din jude╚Ťul Timi╚Ö. Toate aceste investi╚Ťii vor aduce mai multe oportunit─â╚Ťi de dezvoltare pentru agen╚Ťii economici, mai multe proiecte finan╚Ťate cu fonduri europene, în final mai mult─â bog─â╚Ťie ╚Öi o calitate a vie╚Ťii mai bun─â pentru oameni ╚Öi pentru comunit─â╚Ťile locale”, a declarat viceprim-ministrul Paul St─ânescu.

Cele 10 contracte vizeaz─â finan╚Ťarea unor lucr─âri de asfaltare, l─ârgire ╚Öi modernizare a peste 69 de km de drumuri.

Jude╚Ťul Timi╚Ö are alocate, prin PNDL 2, fonduri în valoare de 741,28 de milioane de lei, pentru 37 de contracte de finan╚Ťare care vizeaz─â 154 de obiective. Dintre acestea, 16 contracte au fost deja semnate de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra┼úiei Publice ┼či Fondurilor Europene (MDRAPFE) ╚Öi beneficiarii fondurilor, 10 au fost semnate ast─âzi, iar alte 11 sunt în diferite stadii de avizare.

Prin PNDL - etapa I, au fost aloca╚Ťi 832,56 de milioane de lei pentru 142 de obiective, din care 31 de obiective au fost finalizate financiar, iar pentru 111 obiective mai sunt de decontat peste 5.000 lei (obiective nefinalizate financiar).

* * *

PNDL este un program de finan╚Ťare multianual, gestionat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra┼úiei Publice ┼či Fondurilor Europene.

PNDL are ca obiectiv general echiparea unit─â┼úilor administrativ-teritoriale cu toate dot─ârile tehnico-edilitare, de infrastructur─â educa┼úional─â, de s─ân─âtate ┼či de mediu, sportiv─â, social-cultural─â ┼či turistic─â, administrativ─â ┼či de acces la c─âile de comunica┼úie în vederea asigur─ârii unui climat investi╚Ťional atractiv pentru localit─â╚Ťile României.

Pot beneficia de finan╚Ťare, în cadrul Programului, unit─â┼úile administrativ-teritoriale reprezentate de autorit─â┼úile administra┼úiei publice locale, respectiv comunele, municipiile ┼či ora┼čele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, jude┼úele, precum ┼či unit─â┼úile administrativ-teritoriale membre ale asocia┼úiilor de dezvoltare intercomunitar─â, constituite în condi┼úiile legii, pentru investi┼úiile realizate prin asocia┼úiile de dezvoltare intercomunitar─â.