Circa 3.000 de obiective de investitii, receptionate prin PNDL I

Miercuri, 19 Septembrie 2018

2.938 de obiective de investi┼úii, realizate prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (PNDL) - etapa I, au fost recep┼úionate pân─â la data de 15 septembrie 2018.

Dintre acestea, 1.500 sunt proiecte de reabilitare ┼či modernizare de drumuri, 568 sunt sisteme de alimentare cu ap─â, 251 - sisteme de canalizare, 16 proiecte integrate de alimentare cu ap─â ┼či canalizare, 128 de poduri ┼či pode┼úe, 387 de cre┼če, gr─âdini┼úe ┼či unit─â┼úi de înv─â┼ú─âmânt (╚Öcoli primare, ╚Öcoli gimnaziale ╚Öi licee), precum ┼či 14 unit─â┼úi sanitare. Celelalte proiecte vizeaz─â obiective culturale, institu╚Ťii publice, sisteme de iluminat public stradal, infrastructur─â turistic─â etc.

Prin PNDL I sunt incluse pentru finan┼úare 5.505 obiective de investi┼úii, în valoare total─â de peste 18 miliarde de lei.

Totodat─â, prin etapa a II-a din PNDL au fost semnate, pân─â pe 15 septembrie a.c., 6.650 de contracte, din cele 6.718 proiecte incluse la finan┼úare.

* * *

PNDL este un program multianual de finan╚Ťare coordonat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice, ce are ca obiectiv general echiparea unit─â╚Ťilor administrativ-teritoriale cu toate dot─ârile tehnico-edilitare, de infrastructur─â educa╚Ťional─â, de s─ân─âtate ╚Öi de mediu, sportiv─â, social-cultural─â ╚Öi turistic─â, administrativ─â ╚Öi de acces la c─âile de comunica╚Ťie în vederea asigur─ârii unui climat investi╚Ťional atractiv pentru localit─â╚Ťile României.

Pot beneficia de finan╚Ťare, în cadrul PNDL, unit─â╚Ťile administrativ-teritoriale reprezentate de autorit─â╚Ťile administra╚Ťiei publice locale, respectiv comunele, municipiile ╚Öi ora╚Öele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, jude╚Ťele, precum ╚Öi unit─â╚Ťile administrativ-teritoriale membre ale asocia╚Ťiilor de dezvoltare intercomunitar─â, constituite în condi╚Ťiile legii, pentru investi╚Ťiile realizate prin asocia╚Ťiile de dezvoltare intercomunitar─â.