Precizari privind salarizarea personalului platit din fonduri publice

Joi, 25 Ianuarie 2018

În urma apari┼úiei în mass-media a unor informa┼úii referitoare la un proiect de Hot─ârâre de Guvern pentru aplicarea art. 17 din Legea – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului pl─âtit din fonduri publice, Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra┼úiei Publice ┼či Fondurilor Europene (MDRAPFE) face urm─âtoarele

PRECIZ─éRI

Actul normativ stabile┼čte criteriile ┼či modul de acordare a major─ârii salariale pentru personalul care gestioneaz─â fonduri europene nerambursabile din cadrul ministerelor ┼či institu┼úiilor care au ca obiect de activitate gestionarea asisten┼úei financiare nerambursabile europene. Potrivit art. 17 din LEGE CADRU 153/2018 privind salarizarea personalului pl─âtit din fonduri publice, cu modific─ârile ╚Öi complet─ârile ulterioare, procentul de majorare salarial─â este stabilit la maximum 35% ╚Öi este acordat în func╚Ťie de rezultatele evalu─ârii performan╚Ťelor profesionale.

De stimulentul financiar pentru gestionarea fondurilor europene nerambursabile beneficiaz─â acelea┼či categorii de personal ca ┼či pân─â în prezent.

Procentul de majorare salarial─â se acord─â în func╚Ťie de rezultatele performantelor profesionale, principalele criterii fiind:

a) în cazul ob┼úinerii calificativului "foarte bine", majorarea salariului de baz─â, soldei de func┼úie/salariului de func┼úie, indemniza┼úiei de încadrare va fi de 35 %;

b) în cazul ob┼úinerii calificativului "bine", majorarea salariului de baz─â, soldei de func┼úie/salariului de func┼úie, indemniza┼úiei de încadrare va fi de 15 %;

c) în cazul ob┼úinerii calificativelor "satisf─âc─âtor" sau "nesatisf─âc─âtor", nu se aplic─â majorare salarial─â.

De aceast─â majorare salarial─â beneficiaz─â doar personalul care are prev─âzut în fi┼ča postului atribu┼úii specifice domeniului gestion─ârii asisten┼úei financiare nerambursabile reprezentând minimum 75% din totalul atribu┼úiilor de serviciu.

Acest tip de stimulent salarial, care recompenseaz─â performan╚Ťa, sunt menite s─â determine maximum de implicare ╚Öi performan╚Ťa în accesarea fondurilor europene- vitale pentru dezvoltarea ╚Ť─ârii.